BIO zeleninová bedýnka VELKÁ! Jitka Píchová + Holec Třebešice

25696
Neohodnoceno

BIO certifikovaná zelenina od Jitky doplněná o cibuli a česnek pana Holce z Třebešic.


  • Skladem
545 Kč / ks
Kategorie: ZELENINA
 

Aktuálně v bedýnce : bio brambory, bio papriky, bio rajčata, bio lilek nebo cuketa/patizon, bio ředkev bílá/černá/červená,  bio řapíkatý celer, bio švestky, bio bylinky bazalka... + cibulka a česnek od pana Holce z Třebešic

 

Dodavatelem zeleniny je Jitka Píchová a její ekofarma Kozozel z  Horní Ředice u Pardubic. " Biozelenina je pěstována podle zásad ekologického zemědělství. Teplomilné druhy a zelenina pro nejranější sklizeň jsou předpěstovány v pařeništi a následně sázeny do foliovníku, méně náročné pak na poli. Kromě obecně známé zeleniny jako mrkev, celer, salát, rajčata.. se pěstují i ty méně známé jako lebeda zahradní, černá ředkev, tuřín, mangold, kadeřavá kapusta a jiné.

Důraz je kladen na pěstování co nejšetrnější k životnímu prostředí, což dokládá i maximální omezení používání povolených přípravků pro ekologické zemědělství a naopak na individuální péči od setí po sklizeň v podobě ruční práce a v neposlední řadě také snaha používat co nejvíce vlastní osivo.

Ke hnojení se používá hnůj, kompost nebo zelené hnojení. Ochrana rostlin před škůdci a chorobami je řešena zejména preventivně střídáním plodin, pěstováním smíšených kultur, zakrýváním netkanou textilií, případně ručním sběrem škůdců a odstraňování napadených rostlin, případně jejich částí. Ve vyjímečných případech při nadměrněm výskytu je použito přípravků povolených pro ekologické zemědělství.

Teplomilné druhy a zelenina pro nejranější sklizeň jsou předpěstovány v pařeništi a následně sázeny do fóliovníku, méně náročné druhy rostou na zahradě a ty nejméně náročné pak na poli. Kromě obecně známé zeleniny jako mrkev, celer, salát, rajčata… se pěstují i ty méně známé, např. lebeda zahradní, černá ředkev, tuřín, mangold, kadeřavá kapusta a jiné.

Důraz je kladen na pěstování co nejšetrnější k životnímu prostředí, což dokládá i maximální omezení používání povolených přípravků a mechanizačních prostředků a naopak individuální péči od setí až po sklizeň v podobě ruční práce a v neposlední řadě také snaha používat co nejvíce vlastní osivo.

Ke hnojení se používá hnůj, kompost nebo zelené hnojení. Ochrana rostlin před škůdci a chorobami je řešena zejména preventivně střídáním plodin, pěstováním smíšených kulktur, zakrýváním netkanou textilií, případně ručním sběrem škůdců a odstraňováním napadených rostlin nebo jejich částí. Ve výjimečných případech při nadměrném výskytu je použito přípravků povolených pro ekologické zemědělství.



Více zde: https://www.bio-zelenina.cz/biozelenina

mnbmewTeplomilné druhy a zelenina pro nejranější sklizeň jsou předpěstovány v pařeništi a následně sázeny do fóliovníku, méně náročné druhy rostou na zahradě a ty nejméně náročné pak na poli. Kromě obecně známé zeleniny jako mrkev, celer, salát, rajčata… se pěstují i ty méně známé, např. lebeda zahradní, černá ředkev, tuřín, mangold, kadeřavá kapusta a jiné.

Důraz je kladen na pěstování co nejšetrnější k životnímu prostředí, což dokládá i maximální omezení používání povolených přípravků a mechanizačních prostředků a naopak individuální péči od setí až po sklizeň v podobě ruční práce a v neposlední řadě také snaha používat co nejvíce vlastní osivo.

Ke hnojení se používá hnůj, kompost nebo zelené hnojení. Ochrana rostlin před škůdci a chorobami je řešena zejména preventivně střídáním plodin, pěstováním smíšených kulktur, zakrýváním netkanou textilií, případně ručním sběrem škůdců a odstraňováním napadených rostlin nebo jejich částí. Ve výjimečných případech při nadměrném výskytu je použito přípravků povolených pro ekologické zemědělství.



Více zde: https://www.bio-zelenina.cz/biozelenina/
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.