OBJEDNÁVKY OTEVŘENY. Objednáváte na výdejní den pátek 16.dubna a rozvozový den čtvrtek 15.dubna. Dáša

Tramín kořenný 2019 BIO

7001
Neohodnoceno

bílé víno české zemské | suché | certifikace BIO (CZ-BIO-002), Demeter | 
spontánně fermentováno | objem: 0,75 l | 
obec: Vinaře | vinice: Na Příčce | č.š.: 24/19


  • 270 Kč / 1 ks
  • Vyprodáno
270 Kč / ks
Kategorie: Víno
certifikace: BIO
 

Jeho vůně je jemná ovocitá, připomíná okvětní plátky růží. Chuť je výrazně kořenitá, která je typická pro tuto odrůdu. Podloží vinice tvoří jíly s vysokým obsahem aktivního vápníku.

bílé víno české zemské | suché | certifikace BIO (CZ-BIO-002), Demeter | 
spontánně fermentováno | objem: 0,75 l | 
obec: Vinaře | vinice: Na Příčce | č.š.: 24/19

 

Alkohol: 11,5 % obj.
Cukr: 4,1 g / l
Kyseliny: 4,2 g / l
Bezcukerný extrakt: 17,8 g / l

Vinařská oblast Čechy, podoblast Mělnická, obec Vinaře, vinice Na Příčce

 

Rodinné vinařství Rudolfských bylo založeno v roce 2002. Aktuálně hospodaří na více než 80 ha půdy, přičemž vinice tvoří 54 ha. Je druhým největším vinařstvím v Čechách. Vinařství (biodynamický statek), které nyní řídí Lukáš Rudolfský, pracuje dlouhodobě na obnovování zašlé slávy pěstování révy vinné na Kutnohorsku. Vinná réva je pěstována a zpracovávána bez jakýchkoli chemických preparátů.


Zdroj: www.vinoadestilaty.cz

Stáří a původ: jedna s nejstarších odrůd, původ nejasný; Tramín stojí geneticky velmi blízko k volně rostoucí révě lesní, z níž mohl vzniknout nahodilým křížením s některou dávnou kulturní odrůdou pěstovanou Římany. To potvrzují poslední rakouské výzkumy, podle kterých vznikl volným křížením s révou lesní a pak se podílel na vzniku dalších klasických evropských odrůd révy vinné. Římané Tramín nazývali Vitis aminea. Jedním z předpokládaných míst původu jsou jižní Tyroly, kde se nachází obec jménem Tramin. Může pocházet i z Maďarska nebo Rakouska či jihovýchodní Evropy. Někteří ampelografové ze 17. století hovoří o tom, že jeho předkem je "uva Aminea" z Thésálie v severním Řecku. V jihotyrolském městečku Tramin je dokumentován již v 15. století a některé publikace dokonce uvádějí první zmínku již z přelomu 9. a 10. století. V německé oblasti Falc je jeho výskyt prokázán od 16. století. Dosud se zde nachází vinice osázená Tramínem již před 400 lety.

Stolování: Tramín se hodí pro slavnostní příležitosti. Vína více vychlazená lze podávat jako sklenku aperitivu, ale jsou také vhodná při ukončení stolování. Často se nabízejí jako doprovod předkrmů, zejména paštiky z husích jater. Suché Tramíny se doporučují k cibulovému koláči nebo k uzeným rybám. Sladké výběry se zbytkem neprokvašeného cukru se hodí k dezertům a sýrům s modrou plísní nebo k ovčím či kozím sýrům v závěru stolování. Díky neobvyklému aroma a plnosti chuti po liči patří Tramín k těm málo vínům, které se hodí ke kořeněnému jídlu. Proto lze vína Tramínu podávat i k některým exotickým, silně kořeněným pokrmům asijské kuchyně, případně ke sladkým úpravám masa.

Tento výrobek může objednat osoba starší 18 let. Při převzetí bude věk kontrolován.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.