Dnes objednáváte na výdejní den : ČTVRTEK 18.7. Objednávku vyzvednete na výdejně Na Sioně 329/4, Kutná Hora v čase 15:00-18:00 nebo zvolíte POLOPO ROZVOZ po okolí. Termín objednání pro tento výdejní den je pondělí 15.7. v 24:00hod .

Ryzlink rýnský 2017 BIO + DEMETER

7004
Neohodnoceno

Ryzlink rýnský, 2017, 0,75 l
bílé víno jakostní, suché
certifikace: BIO, Demeter

  • 280 Kč / 1 ks
  • (> 5 ks) Skladem
280 Kč
Kategorie: Víno
certifikace: BIO
 

Velká zlatá medaile v Národní soutěži vín VO Čechy 2018.

Čistá, průzračná, světle žlutozelenkavá barva. Vůně je ovocitá, připomíná angrešt, ananas, lípu, v závěru minerální připomíná drcené křemeny. V chuti je víno ovocno-minerální, příjemně šťavnaté. Extraktivnost vína spolu se svěžestí angreštů je cítit v dlouhém a příjemném minerálním závěru.

Vinařská oblast Čechy, podoblast Mělnická, obec Kutná Hora, vinice U Všech svatých

Spontánně fermentováno. Vína vznikají podle zásad biodynamického hospodářství a jsou certifikované BIO a DEMETER.

Vinařská oblast Čechy, podoblast Mělnická, obec Kutná Hora, vinice U Všech svatých

 

---------------------------------
zbytkový cukr:        5,6 g/l
kyseliny:                 7,7 g/l
bezcukerný extr.:     18,5 g/l
alk.:                       11 % obj.
---------------------------------
č. š. 18/16, ev. č. jak.:77C1-17/11

Rodinné vinařství Rudolfských bylo založeno v roce 2002. Aktuálně hospodaří na více než 80 ha půdy, přičemž vinice tvoří 54 ha. Je druhým největším vinařstvím v Čechách. Vinařství (biodynamický statek), které nyní řídí Lukáš Rudolfský, pracuje dlouhodobě na obnovování zašlé slávy pěstování révy vinné na Kutnohorsku. Vinná réva je pěstována a zpracovávána bez jakýchkoli chemických preparátů.

Zdroj: www.vinoadestilaty.cz:
Stáří a původ: stará odrůda, Německo; Pěstování Ryzlinku rýnského je možné doložit v Německu od roku 1435. Odrůda však nebyla příliš oblíbená a pěstovala se jen ve směsi s jinými odrůdami, kdy nemohly vyniknout její jedinečné vlastnosti hlavně proto, že hrozny této pozdní odrůdy bývaly sklízeny spolu s ostatními příliš brzy. Teprve v 18. století byla odhalena vysoká hodnota této odrůdy a přišlo se na to vlastně náhodou. V roce 1775 přivezl kurýr do benediktínského kláštera v Johannisbergu v Porýní s velkým spožděním povolení ke sběru hroznů od převora benediktínského řádu, který sídlil ve Fuldě. Mniši v Porýní čekali trpělivě na povolení, přestože již velká část hroznů byla napadena ušlechtilou šedou plísní. Při sklizni pak zpracovali zdravé hrozny odděleně od hroznů nahnilých. Jaké bylo jejich překvapení, když z hroznů napadených ušlechtilou plísní byl ten nejlepší Ryzlink jaký do té doby ještě nikdo nepil. Současné genetické studie ukazují, že Ryzlink rýnský je pravděpodobně nahodilým křížencem odrůdy Heunisch a semenáče Tramínu. Dnes se Ryzlink pěstuje po celém světě a je zařazován mezi nejkvalitnější odrůdy pro bílá vína. Průměrné stáří ve vinicích je 15 let.

Stolování: jakostní vína Ryzlinku rýnského jsou vhodná k lehčím úpravám drůbeže. Kabinetní vína jsou jedinečná ke studeným předkrmům a telecímu masu. Pozdní sběry se hodí k pstruhům i jiným rybám v různých úpravách. Sladké výběry doprovázejí dobře dezerty. Vína Ryzlinku jsou vhodná k dlouhému posezení s malým zákuskem.

Tento výrobek může objednat osoba starší 18 let. Při převzetí bude věk kontrolován.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.