Aktuálně objednáváte na výdejní a rozvozový den 4.PROSINCE. Těším se naviděnou. Dáša

Žampiony sušené bílé 50g - PASEKOVI!

25734
Neohodnoceno

z pěstírny manželů Pasekových


  • Vyprodáno
110 Kč / ks
Kategorie: HOUBY - PĚSTÍRNA PASEKOVI
Položka byla vyprodána...
 

Sušené houby. Maximální teplota sušení 30st!!!

 

 

https://pasekovi.estranky.cz

 

Dodavatelem hub jsou manželé Pasekovi z Pardubicka: JE TO DLOUHÝ .. ALE STOJÍ ZA TO PŘEČIST CELÉ!!!!!

"Na první pohled jsou to žampiony jako každé jiné, mnohdy k nerozeznání od ostatních. Na ten druhý pohled se však již podstatně liší.
Kvalita. Při pěstování nepoužíváme žádné chemické prostředky, které by nepříznivě ovlivňovaly kvalitu,chuť a složení hub.
Houby všeobecně mají tu vlastnost, že do sebe rády absorbují různé toxické látky. Je to jejich dobrá ale i špatná vlastnost zároveň. Pokud houba při svém růstu není toxickými látkami zatížena, působí v trávicím traktu jako kartáč. V opačném případě trávení spíše zatěžuje (především lesní houby). V polsku se používají postřiky, které jsou u nás již zakázány. Jsou také podstatně levnější, proto se mohou používat vhojné míře.

V poslední době se stále častěji setkávám  s názorem zákazníků, že houby od nás jsou nějaké lepší a chutnější, než ty, které jsou občas nuceni koupit někde jinde."

Dále o sobě říkají:

Původ. Žampiony pochází přímo z regionu Pardubického kraje, včetně surovin na výrobu substrátu. Nezatěžují českou republiku nadměrnými emisemi při přepravě. Dávají tak práci a peníze desítkám lidí z našeho kraje. Takových pěstíren je u nás dnes již opravdu málo. Náš výrobce substrátu jich dnes zásobuje méně než 12 z dřívějších 90 pěstíren. Mnozí překupníci s levnými, polskými žampiony dnes vystupují jako pěstitelé, aby přilákali své zákazníky k nákupu. V současnosti jsme jedinná celoročně fungující pěstírna v pardubickém kraji.

 

Peníze tak neplynou do zahraničí (např. Polska, dovozem levných žampionů, zahraničním majitelům supermarketů), ale dáváme si tak vzájemně práci u nás. 
Lidi, kteří se stále větší oblibou nakupují levnější zboží ze zahraničí chci upozornit, že ve výsledku na tom nikdo z nás neušetří. Tento přístup povede pouze k zavírání firem, propuštění a ztrátě zaměstnání. Ve chvíli, kdy zahraniční výrobce u nás přijde o konkurenci, zvýší ceny mnohdy o více než byly ceny zdejších výrobců. Česká republika pak ztrácí soběstačnost, suverenitu a oslabí se tak vývoj ekonomiky a prosperity státu.

Smajlíci

 

Přejeme dobrou chuť a srdečně Vás zveme na návštěvu pěstírny, kde můžete na vlastní oči vidět v jakém prostředí pro Vás houby pěstujeme.
   Krásný a úspěšný den přejí Jiří a Monika Pasekovi.

Teplomilné druhy a zelenina pro nejranější sklizeň jsou předpěstovány v pařeništi a následně sázeny do fóliovníku, méně náročné druhy rostou na zahradě a ty nejméně náročné pak na poli. Kromě obecně známé zeleniny jako mrkev, celer, salát, rajčata… se pěstují i ty méně známé, např. lebeda zahradní, černá ředkev, tuřín, mangold, kadeřavá kapusta a jiné.

Důraz je kladen na pěstování co nejšetrnější k životnímu prostředí, což dokládá i maximální omezení používání povolených přípravků a mechanizačních prostředků a naopak individuální péči od setí až po sklizeň v podobě ruční práce a v neposlední řadě také snaha používat co nejvíce vlastní osivo.

Ke hnojení se používá hnůj, kompost nebo zelené hnojení. Ochrana rostlin před škůdci a chorobami je řešena zejména preventivně střídáním plodin, pěstováním smíšených kulktur, zakrýváním netkanou textilií, případně ručním sběrem škůdců a odstraňováním napadených rostlin nebo jejich částí. Ve výjimečných případech při nadměrném výskytu je použito přípravků povolených pro ekologické zemědělství.



Více zde: https://www.bio-zelenina.cz/biozelenina

mnbmewTeplomilné druhy a zelenina pro nejranější sklizeň jsou předpěstovány v pařeništi a následně sázeny do fóliovníku, méně náročné druhy rostou na zahradě a ty nejméně náročné pak na poli. Kromě obecně známé zeleniny jako mrkev, celer, salát, rajčata… se pěstují i ty méně známé, např. lebeda zahradní, černá ředkev, tuřín, mangold, kadeřavá kapusta a jiné.

Důraz je kladen na pěstování co nejšetrnější k životnímu prostředí, což dokládá i maximální omezení používání povolených přípravků a mechanizačních prostředků a naopak individuální péči od setí až po sklizeň v podobě ruční práce a v neposlední řadě také snaha používat co nejvíce vlastní osivo.

Ke hnojení se používá hnůj, kompost nebo zelené hnojení. Ochrana rostlin před škůdci a chorobami je řešena zejména preventivně střídáním plodin, pěstováním smíšených kulktur, zakrýváním netkanou textilií, případně ručním sběrem škůdců a odstraňováním napadených rostlin nebo jejich částí. Ve výjimečných případech při nadměrném výskytu je použito přípravků povolených pro ekologické zemědělství.



Více zde: https://www.bio-zelenina.cz/biozelenina/
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.