Dnes objednáváte na VÝDEJNÍ DEN PÁTEK 25.10. + ROZVOZ POLOPO čtvrtek 24.10. (17:00-20:00) a pátek 25.10. (17:30 - 21:00)

Vinné sklepy Kutná Hora - Lukáš

Naše rodinné vinařství založil v roce 2002 pan Stanislav Rudolfský. V roce 2005 převzal řízení společnosti jeho syn Lukáš, který ji řídí dodnes. Společnými silami se pustili do obnovování zašlé slávy pěstování révy vinné na Kutnohorsku, jehož tradice sahá do 12. století.

Legenda o nálezu stříbra v Kutné Hoře hovoří o mnichu Dominikovi, který zakopl
o stříbrný prut při práci ve vinici. Nejvýznamnější odrůdou této oblasti je Rulandské modré, které zde rozšířil císař Karel IV. a kterému
se zde i po staletích stále dobře daří.

Momentálně hospodaříme na více než 80 hektarech půdy, z nichž vinice tvoří 54 hektarů.
Jsme druhým největším vinařstvím v Čechách. Naše vinice se nacházejí na tratích U Všech svatých,
Pod Barborou, Nad Kapličkou, U Borku a Na Příčce. Zbylou půdu tvoří pastviny pro ovce, sady a pole. Naším cílem je tvořit soběstačný statek
s ekologickými produkty v nejvyšší kvalitě.

 

Ve vinici - bio + biodynamika

Screenshot_2019-08-09 Naše filozofie Vinné sklepy Kutná Hora

 

Révu pěstujeme v optimálním množství tak, abychom nepoškozovali životní prostředí. Při naší činnosti naopak zlepšujeme půdu a navracíme ji původní živost, kultivujeme krajinu, děláme ji pestřejší a zdravější, zachováváme ji pro další generace.

K podpoře keřů nepoužíváme žádné chemické prostředky, ale výluhy z rostlin, které si sami vyrábíme. Dodržujeme zásady permakultury, pracujeme v souladu s fázemi měsíce a používáme pouze biodynamické preparáty jako jsou roháček, křemenáček a další.

Celý náš statek je certifikován značkou BIO a jako jediné vinařství v České republice i na Slovensku jsme držitelem prestižní biodynamické certifikace DEMETER. Více o biodynamickém přístupu v zemědělství najdete na biodynamika.info.

 

Ve sklepě

Screenshot_2019-08-09 Naše filozofie Vinné sklepy Kutná Hora

 

I ve sklepě ctíme zásady přirozenosti. Mošty kvasí spontánně bez umělých kvasinek a řízeného kvašení, pracujeme s jemnými kaly, které víno chrání i léčí a umožňují šetřit sírou, aby Vás nebolela hlava.

Vína zrají v nerezových nádobách nebo sudech nejvyšší kvality od francouzských bednářů.

Bílá vína lahvujeme po šetrné filtraci pomocí křemelinového filtru, která zachovává zdraví prospěšné látky.

Červená vína lahvujeme po samovolné sedimentaci bez filtrace.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.